Home Onderzoeken Behandelingen Artsen en medewerkers Brochures Info & Contact

 

Echocardiografie

Fietsproef (cyclo-ergometrie)

Ergospirometrie

Holter

Event recorder

24u bloeddrukmeting

Tilt test

Pacemaker/ICD analyse

Hartcatheterisatie

 

Echocardiografie

Snel en eenvoudig uitvoerbaar onderzoek met gebruik van ultrasone geluidgolven waarbij informatie wordt bekomen over de hartkamers, pompfunctie, klepwerking en grote bloedvaten. Klassiek gebeurt dit met een echosonde en gel op de borstkas (transthoracaal).

Recent heeft het Echocardiografie Labo van AZ Turnhout een accreditatie behaald van de Europese Vereniging van Cardiologie (confer infra).  Klik hier voor meer info.

3D echocardiografie

De dienst beschikt over een high-tech echotoestel met mogelijkheid tot 3D-beeldvorming, waarbij klepstructuren en aangeboren hartproblemen beter kunnen beoordeeld worden.

Stress-echocardiografie

Onder toediening van intraveneuze medicatie wordt het hart kunstmatig gestimuleerd om te bekijken of er bepaalde zones zijn van mindere doorbloeding. Voor dit onderzoek is een specifieke voorbereiding vereist.

Vanaf 2016 is het ook mogelijk een stressechocardiografie uit te voeren onder fysieke belasting, door de patiënt te laten fietsen en tegelijk beelden te maken van de hartfunctie en kleppen. Klik hier voor de uitgebreide informatiebrochure, of kijk bij 'brochures'.

 

Transoesophagale echocardiografie

Bij transoesophagale echocardiografie (TEE) wordt het hart bestudeerd door middel van een echosonde in de slokdarm, die precies achter het hart gelegen is. Hierdoor wordt nog betere informatie bekomen over gedetailleerde structuren in en rondom het hart. Voor dit onderzoek moet men minimum 4 uur nuchter te zijn. Het onderzoek gebeurt onder lokale verdoving met zo nodig een lichte sedatie.

Hieronder een video betreffende Slokdarm-Echocardiografie (TEE)

 

 

 

Home Onderzoeken Behandelingen Artsen en medewerkers Brochures Info & Contact

 

 
 

 

Campus Sint-Jozef
Steenweg op Merksplas 44
2300 Turnhout
tel: 014/44 41 11
info@azturnhout.be

 

Campus Sint-Elisabeth
Rubensstraat 166
2300 Turnhout
tel: 014/40 60 11
info@azturnhout.be

 
 

Wenst u een afspraak bij één van onze cardiologen? Klik dan hier voor meer info.

© Copyright 2014 Van den Bergh Paul