Home Onderzoeken Behandelingen Artsen en medewerkers Brochures Info & Contact

 

Medicatie

Stents

Pacemaker/Defibrillator

Sluiting PFO/ASD

Ablatie

Chirurgie

Hartrevalidatie

 

Medicatie

De hartpatiënt dient vaak een heleboel medicatie te nemen en er kan niet in detail ingegaan worden op alle verschillende medicamenten; voor specifieke vragen dient U zich te wenden tot uw huisarts of cardioloog. Enkele voorbeelden van veelgebruikte medicamenten zijn: aspirine, cholesterolverlagende middelen, betablokkers, bloeddrukverlagende middelen, bloedverdunners…

aspirine meest gebruikte bloedverdunner die al meer dan een eeuw oud is! Kan preventief worden voorgeschreven of na een hart-of vaatingreep. In de cardiologie gebruikt in zeer lage dosis (80-100 mg), dit in tegenstelling tot de pijnstillende dosis (300-500mg).
cholesterolverlagende middelen meest frequent voorgeschreven klasse zijn de zogenaamde ‘statines’ die krachtige cholesteroldaling geven. Aangezien cholesterol meespeelt in het proces van atherosclerose (slagadervernauwing), is een statine standaard in de behandeling bij aandoeningen van de kransslagaders en kan het ook preventief worden voorgeschreven bij hoogrisico-patiënten zoals mensen met suikerziekte.
betablokkers medicatie die zowel hartslag als bloeddruk verlaagt, hetgeen vaak een gewenst effect is bij patiënten na hartinfarct, met ritmestoornissen, verhoogde bloeddruk enz.
bloeddrukverlagende middelen hier zijn teveel producten om op te lijsten, voor specifieke informatie dient U zich te wenden tot uw huisarts of cardioloog.
bloedverdunners naast aspirine worden ook de volgende bloedverdunners courant gebruikt in de cardiologie: Marcoumar®, Marevan®, Sintrom®, Brilique®, Efient®, Xarelto®, Pradaxa®, Eliquis®. Voor specifieke informatie dient U zich te wenden tot uw huisarts of cardioloog.

 

 

Home Onderzoeken Behandelingen Artsen en medewerkers Brochures Info & Contact

 

 
 

 

Campus Sint-Jozef
Steenweg op Merksplas 44
2300 Turnhout
tel: 014/44 41 11
info@azturnhout.be

 

Campus Sint-Elisabeth
Rubensstraat 166
2300 Turnhout
tel: 014/40 60 11
info@azturnhout.be

 
 

Wenst u een afspraak bij één van onze cardiologen? Klik dan hier voor meer info.

© Copyright 2014 Van den Bergh Paul