Home Onderzoeken Behandelingen Artsen en medewerkers Brochures Info & Contact

 

 

Pensioen Dr. Harry Lesseliers

Jaarverslag 2016-2017 Kempens Hartcentrum

Symposium Kempens hartcentrum 2017

Week van het hartritme 2017

European Heart Failure Awareness Days 2017

Echocardiografie labo behaalt Europese accreditatie

Symposium voor verpleegkundigen "het STEMI van A tot Z", georganiseerd door Kempens Hartcentrum

Internationale dag van het hart (Living plus RTV, interview dr. Van der Stighelen)

Kempens hartcentrum: Jaarverslag 2015

Week van het hartritme 2016

Uitbreiding project Hartfalen

Symposium Cardiologie

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Week van het hartritme 2015

Sluiting PFO/ASD in Cahtlab

Cathlab ontvangt 1000ste patiŽnt

Ingebruikname Chest Pain Unit

Start Kempens Hartcentrum

 

'Kempens Hartcentrum ontvangt eerste patiŽnten'

Het Nieuwsblad, 28/2/2014

TURNHOUT - Het hartcentrum voor interventionele cardiologie in Turnhout is gebruiksklaar en de eerste patiŽnten worden sinds deze week behandeld.

In maart 2013 heeft de associatie UZ Leuven - AZ Turnhout van de Vlaamse overheid groen licht gekregen voor de uitbating van een hartcentrum voor interventionele cardiologie (cathlab). Het afgelopen jaar heeft AZ Turnhout intensief doorgewerkt om het nieuwe cathlab gebruiksklaar te maken. Intussen zijn alle verbouwingswerken en opleidingstrajecten afgerond en worden patiŽnten sinds deze week in het gloednieuwe hartcentrum op campus Sint-Elisabeth behandeld.

ĎIn het Kempens Hartcentrum voeren wij diagnostische katheterisaties uit, waarbij vernauwingen in de kransslagaders met contraststof en rŲntgenstralen in beeld kunnen worden gebrachtí, zegt Dr. Herman Van der Stighelen, cardioloog AZ Turnhout en coŲrdinator van het cathlab. ĎDaarnaast kunnen patiŽnten er ook terecht voor invasieve ingrepen, waarbij we een vernauwing in de kransslagader openmaken met behulp van een ballon of via het plaatsen van een stent (een metalen veertje dat in een bloedvat in het lichaam wordt geplaatst, nvdr.).í

Het Hartcentrum vult een blinde vlek in. ĎHet ziekenhuis is al vele jaren vragende partij voor het hartcentrumí, vervolgt Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder AZ Turnhout. ĎHart- en vaatziekten komen vaak voor in BelgiŽ en zijn een belangrijke oorzaak van sterfte. Bij een verstopping van een bloedvat is het van levensbelang dat het probleem zo snel mogelijk opgelost geraakt, het liefst binnen de negentig minuten. Terwijl patiŽnten uit de Kempen voorheen moesten doorverwezen worden naar een gespecialiseerd of universitair centrum buiten de regio (Antwerpen of Leuven), kunnen zij voortaan dicht bij huis worden behandeld.í

De uitbating van het hartcentrum gebeurt in samenwerking met het UZ Leuven. Dit universitaire ziekenhuis beschikt over een zorgprogramma cardiologie met ook cardiochirurgie. De deelname van andere Kempense ziekenhuizen en hun cardiologische teams wordt de komende maanden progressief uitgebouwd. Momenteel wordt de deelname van AZ Herentals, als partner in het cardiaal netwerk, voorbereid. Het Heilig Hartziekenhuis in Mol heeft interesse getoond voor een samenwerking en het AZ St.-Dimpna in Geel werd hiertoe uitgenodigd. Samen met de huisartsen, die participeren in het cardiaal netwerk, engageren de betrokken partners zich om het cardiaal zorgaanbod in de regio optimaal uit te bouwen en de medische expertise maximaal op elkaar af te stemmen. In het hartcentrum levert een medisch team van zes specialisten hooggespecialiseerde zorg op het vlak van interventiecardiologie. Het Kempens hartcentrum is gevestigd in AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth.

Ķ

 

 

Home Onderzoeken Behandelingen Artsen en medewerkers Brochures Info & Contact

 

 
 

 

Campus Sint-Jozef
Steenweg op Merksplas 44
2300 Turnhout
tel: 014/44 41 11
info@azturnhout.be

 

Campus Sint-Elisabeth
Rubensstraat 166
2300 Turnhout
tel: 014/40 60 11
info@azturnhout.be

 
 

Wenst u een afspraak bij ťťn van onze cardiologen? Klik dan hier voor meer info.

© Copyright 2014 Van den Bergh Paul